Training & Begeleiding
Eunice van der Heijden Training & Begeleiding
Eunice van der Heijden Training & Begeleiding

Met oordelen op weg naar authenticiteit

een 2-daagse training o.a. gebaseerd op geweldloze communicatie
 

Jij zit vol oordelen en ik ook. We oordelen de hele dag door, over anderen, onszelf, de omgeving, situaties. We maken continu het onderscheid tussen goed en fout. Blijkbaar biedt het ons iets, want waarom zouden we het anders doen?
Tegelijkertijd raken oordelen ons en kunnen we er last van hebben. Het kost ons iets als we onze en andermans oordelen geloven en er naar gaan leven. Als ik geloof dat ik slecht zing, laat ik het wel uit mijn hoofd om in het bijzijn van anderen te gaan zingen. Daarmee doe ik mijzelf te kort. Ik laat mijn vermogen om mij zingend te uiten niet tot z’n recht komen, niet tot volle bloei komen. Nou hoeft dat met zingen nog niet zo’n probleem te zijn, maar als ik het oordeel geloof dat ik niet deug en dus geen relatie verdien, ontzeg ik mij iets wezenlijks in mijn leven.
Onze en andermans oordelen zorgen ervoor dat we blokkeren en vernauwen. We stoppen er mee om volledig onszelf te zijn als we blijven geloven in het oordeel. Dan zijn we meer gehecht aan onze oordelen dan aan onze authenticiteit.
Dit geldt zowel voor aangename als voor onaangename oordelen.

Als je het zo leest, dan kun je zomaar de indruk krijgen dat oordelen slecht is en dat we er eigenlijk meteen mee moeten stoppen. Op zich zou dat de beste oplossing zijn, alleen is het voor ons mensen onhaalbaar om te stoppen met oordelen. En dus zullen we er maar mee moeten zien te leren leven, toch?
Nee, gelukkig er is een alternatief.
Want wat zou het je opleveren als je jouw oordelen eens zou onderzoeken op de laag van gevoelens en behoeften? En, hoe kun jij door jouw oordelen weer in beweging komen om jouw authenticiteit te leven?

Ben je nieuwsgierig naar deze vragen, dan ben je van harte welkom!


Het heeft een pre als je je op een of andere manier al verdiept hebt in Geweldloze Communicatie.

De training vindt plaats in Utrecht van 10.00 tot 17.00 uur.
Data worden vastgesteld met de eerste die zich aanmeldt.
Deelname is 265 euro (incl. 21% BTW). Zakelijk tarief is 455 euro (incl. 21% BTW).
De lunch is vegetarisch en inbegrepen.
 

Voor aanmelding en vragen kun je contact zoeken via:
06 – 2461 3748
info AT eunicevanderheijden DOT nl
 

Training & Begeleiding
13.9
626
15
3.236.237.61