Training & Begeleiding
Eunice van der Heijden Training & Begeleiding
Eunice van der Heijden Training & Begeleiding

Omgaan met ‘lastig’ gedrag van je eigen kind(eren)

een 2,5 daagse training, o.a. gebaseerd op geweldloze communicatie

 

Eigenlijk is het overbodig om te vermelden, want we weten allemaal dat kinderen enorm leuk kunnen zijn en aan de andere kant ook behoorlijk lastig. Als ouder weet je hier alles van!

 

Waarschijnlijk weet je daar ook regelmatig wel mee om te gaan en kun je een draai geven aan het gedrag van jouw kind. Maar wellicht zijn er ook momenten dat je het echt even niet meer weet, dat het je te veel is en dat je zo moe bent dat je het liefst het bijltje er bij wil neergooien.
Misschien herken je je hier in, misschien ook niet helemaal. Misschien ben je eigenlijk meer nieuwsgierig naar hoe je anders met dat ‘lastige’ gedrag van je kind kan omgaan, omdat je je realiseert dat er als ouder altijd nog wel wat te leren valt op dit vlak.

 

Hoe je er ook in staat, je bent welkom om je vragen te stellen en je ervaringen te delen. Het zal een persoonlijke en interactieve training worden waarin iedereen deskundig is en waarin we van elkaar leren.
Want in deze training zijn we vooral nieuwsgierig naar wat er bij jou gebeurt als je te maken krijgt met ‘lastig’ gedrag; wat je neigingen zijn, wat je werkelijke gedrag is, wat de effecten daarvan zijn en wat je hierin anders zou willen.
Tevens gaan we onderzoeken wat het kind met dit gedrag wil zeggen. Elk mens drukt zich namelijk uit via woorden en  gedrag. En omdat kinderen minder woorden tot hun beschikking hebben, doen ze dat vooral met hun gedrag en dus ook soms met hun 'lastige' gedrag. Kinderen hebben begeleiding nodig om hun gevoelens en behoeften te leren kennen zodat ze er dan woorden aan kunnen geven.

Mocht je bereid zijn om naar je eigen belevingswereld te kijken en wil je je vaardiger maken in het begeleiden van je kind naar volwassenheid, dan kan deze training interessant voor je zijn.

Deze training kan door iedereen gevolgd worden, met en zonder ervaring op het vlak van Geweldloze Communicatie. Het kan wel ondersteunend zijn als je eerder iets gelezen of gevolgd hebt over Geweldloze Communicatie. We gebruiken verschillende werkvormen, waaronder ook meditatie, lichaamsoefeningen en rollenspelen.
De training richt zich niet op gedrag dat voortkomt uit stoornissen, zoals autisme, PPD-NOS, AD(H)D, enz. Daar is mijns inziens specifieke begeleiding voor nodig.

 

De training vindt plaats in Utrecht op 23, 30 mei 2017 van 10.00 tot 17.00 uur en 6 juni van 10.00 tot 12.30 uur.
Deelname kost 315 euro inclusief 21% btw.
De lunch is inbegrepen en is vegetarisch.
Parkeren is gratis.

 

Voor aanmelding en vragen kun je contact zoeken via:
de kalender van deze site
06 – 2461 3748
info AT eunicevanderheijden DOT nl

Training & Begeleiding