Training & Begeleiding
Eunice van der Heijden Training & Begeleiding
Eunice van der Heijden Training & Begeleiding

Introductieworkshop

Geweldloze Communicatie (GC)

 

Misschien heb je wel eens van Geweldloze Communicatie gehoord (het is ondertussen aardig bekend geworden in Nederland) en wil je er wel eens meer van weten.
En misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar spreekt onderstaande je genoeg aan om je nieuwsgierig te maken naar dit gedachtegoed.

Geweldloze Communicatie (GC) is ontwikkeld door Marshall Rosenberg en is nu zo’n 20 jaar bekend in Nederland. Het slaat bij steeds meer mensen aan. Dit is op zich niet zo vreemd, aangezien GC de taal van het hart spreekt die voor iedereen toegankelijk is en waar iedereen op een of andere manier naar verlangt. Dat verlangen uit zich vaak in onze omgang met elkaar en dus in onze communicatie.
 

We beginnen onze gesprekken vaak met de beste intenties, we willen elkaar echt begrijpen en oprecht contact hebben met elkaar. En toch, soms is het zo lastig om naar een ander te luisteren. Juist vaak opdie momenten dat je het idee hebt dat jíj niet goed begrepen wordt door een ander. Dan luister je niet meer echt, je gaat net iets harder praten om de ander te overtuigen van jouw standpunt en voor je het weet verloopt het gesprek stroef, krijg je ruzie, of kom je er later achter dat die ander je totaal anders begrepen heeft. Het is (helaas) niet zo heel moeilijk voor ons mensen om in misverstanden terecht te komen.
Nou hoeft dat op zich nog niet zo’n ramp te zijn, het is eigenlijk veel interessanter hoe je er samen weer uit komt.

In deze workshop gaan we eens kijken naar welke misverstanden je zoal meemaken en wat je daar eigenlijk aan zou willen veranderen. Wat wil je wel in jouw relaties en dus in jouw communicatie?
Zonder het hele gedachtegoed en model te doorlopen, gaan we al wel een beetje kijken naar welke mogelijkheden GC hierin voor jou heeft. Het is een eerste kennismaking met GC en met mij als trainer. Je kunt je vragen stellen en aftasten of dit wat voor je is. Echt de diepte in gaan doen we niet, dat is aan de orde in de 3-daagse training ‘Hoe geweldloos wil jij zijn’, maar je krijgt voldoende zicht of je deze training eventueel zou willen volgen of iets anders met GC wilt doen.

Dus, ben je nieuwsgierig en wil je eens vrijblijvend kennismaken, dan ben je van harte welkom bij deze gratis workshop!

De workshop vindt plaats in Utrecht op 9, 15 en 20 maart, 13 april en 15 mei 2017 van 20.00 tot 21.30 uur en op 10 maart 2017 van 13.30 tot 15.00 uur.
Deelname is gratis en je bent een kwartier eerder welkom voor koffie en thee.
Je kunt gratis parkeren.

 

Voor aanmelding en vragen kun je contact zoeken via:
06 – 2461 3748
info AT eunicevanderheijden DOT nl

Training & Begeleiding